Home Phone Custom

Japonia, viza catre fantezie si inovatie

Cunoscuta in limba romana sub numele de Tara Soarelui Rasare, putini stiu care este originea Janoniei. Conform legendei ea a fost creata de catre zei care au infipt o sabie in ocean,  la scoaterea ei formandu-se patru picaturi ce au devenit insulele principale, dar si o multitudine de alte insule mici.

Asadar, daca te-ai hotarat sa explorezi acest taram extem de captivant, sa aprofundezi amalgamul de culturi vechi si noi, sa te lasi inspirat din plin de creativitate si inovatie la tot pasul, atunci trebuie sa stii ca Japonia are cateva reguli importante pentru cei ce ii trec granitele.

3703076c6f66ccb40613e4006049bcb4

In tara afacerilor energice si a fanteziei, cetatenii romani posesori ai unui pasaport simplu pot intra si ramane pe teritoriul Japoniei fara viza timp de 90 de zile in scopuri precum excursii turistice, vizitarea rudelor sau a prietenilor, participarea la manifestari stiintifice, conferinte sau seminarii, tratative comerciale fara obtinerea unei remuneratii.

Insa pentru cautarea unui loc de munca, exercitarea unei activitati lucrative in scopul primirii unei remunerari, vei avea nevoie de viza. La fel si pentru a studia acolo sau pentru o sedere lunga cu familia, sau pentru o deplasare in calitate de sot/sotie/copil al unui cetatean japonez.

Viza trebuie insotita de alte documente doveditoare scopului vizitei, traduse in limba japoneza si legalizate.  In conformitate cu legea japoneza, posesia unei vize nu garanteaza si obtinerea permisiunii de intrare si sedere in Japonia, tocmai de aceea la frontiera este bine sa ai cu tine cat mai multe acte doveditoare scopului vizitei, toate traduse in limba japoneza si legalizate, pentru a nu trezi suspiciuni vamesilor care la cea mai mica neatentie te vor lasa in afara granitelor sa visezi la otoso (lichior dulce traditional) si sashimi (peste crud, traditional).

52fec25521a99973e993a6e0dd87ebf1

Fie ca esti atras de un sejur prelungit care sa cuprinda sarbatorile de Anul Nou, Festivalul Piersicilor sau sarbatoarea Higan, in care sa simti traditiile si obiceiurile nipone, cu adevarat impresionante, fie ca esti vrajit de cultura si limba japoneza intr-un mod inexplicabil ce te determina sa vrei sa studiezi acolo, vei avea nevoie, de intocmirea unor documente doveditoare sederii tale traduse in limba japoneza.

Pentru aceasta vei avea ocazia sa ne cunosti mai bine, sa traiesti personal experienta profesionalismului si a seriozitatii cu care tratam fiecare proiect in parte. In afara traducerii in limba japoneza vei obtine si cateva trucuri legate de comportamentul niponilor, cum vei reusi sa impresionezi din primele minute ale conversatiei, toate acestea fiind oferite de catre traducatorii nostri experimentati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.