Home Phone Custom

Traduceri autorizate si legalizate

Echipa Translexical, realizează traduceri autorizate și legalizate în 40 limbi străine și din aproape orice domeniu precum traduceri tehnice de specialitate, traduceri medicale, traduceri economice, traduceri financiar-bancare, traduceri juridice, sau oricare alt domeniu.

apostila

Despre traduceri autorizate si legalizate


De ce să ne alegi pe noi?

Îți oferim servicii profesionale de Traduceri autorizate si legalizate în București, de la cele mai des întâlnite până la cele mai rare, pentru care există traducători autorizați în România. Echipa noastră va identifica cei mai potriviți traducători și îți va oferi cele mai bune soluții pentru nevoile tale.


Ce traducem?

Cele mai solicitate tipuri de documente ce necesită autorizare din partea traducătorului sunt:

 1. Acte de studii – Foaie matricolă, diplomă de bacalaureat, diplomă de licență, suplimentul la diplomă; certificat de calificare; adeverință de studii, diploma studii postliceale, programă analitică.
 2. Acte juridice – Certificat de cazier judiciar, sentință judecătorească, procură, declarație notarială, contract de comodat.
 3. Acte auto – Contract de vânzare cumpărare, certificat de înmatriculare vehicul (Brif mare, Brif mic), factură de achiziție.
 4. Acte de stare civilă – certificat de căsătorie certificat de naștere, certificat de deces.
 5. Manuale – Manuale și instrucțiuni de utilizare, caiet de sarcini, cataloage de produse.
 6. Rapoarte – Rapoarte de audit si financiare, bilanțuri anuale, certificate de origine, declarații vamale.
 7. Alte acte – Scrisori medicale, adeverințe medicale, certificate medicale, bilete de externare, prospecte, manuale si broșuri de prezentare, echipamente medicale, instrucțiuni de utilizare ale instrumentelor medicale

Beneficiile unei colaborări cu Translexical

Beneficii

 • Disponibilitate 7 zile din 7 – prin telefon, e-mail și chat;
 • Răspuns în circa 1 oră lucrătoare;
 • Consultanță pentru eficientizare costuri;
 • Livram super-rapid
 • Îți pregătim documentele ce necesită legalizare, pentru a respecta procedurile Notarilor și a instituțiilor;
 • Efectuăm noi pentru tine drumurile la toate instituțiile (Notari, Camera Notarilor, Ambasade);

Ce înseamnă traduceri autorizate?

O traducere autorizată poartă ștampila și semnătura traducătorului care a efectuat traducerea, adică are la sfârșitul documentului o concluzie prin care traducătorul certifică exactitatea traducerii. Traducerile legalizate sunt traduceri efectuate de traducători autorizați de Ministerul Justiției.


Ce înseamnă traducător autorizat?

Traducătorii autorizați sunt traducătorii care au fost recunoscuți de Ministerul Justiției și care au fost autorizați să facă acest lucru, precum și care dețin o licență pentru a furniza traduceri autorizate și servicii de interpretariat.


Ce înseamnă traduceri legalizate?

Numai traducerile autorizate pot fi certificate de un notar și devin astfel traduceri autorizate. Atunci când vorbim despre traduceri autorizate, trebuie să le deosebim de traducerile autorizate, de traducerile simple și de traducerile neautorizate. O traducere autorizată este o traducere care are la final certificarea traducătorului autorizat și certificarea semnăturii traducătorului de către un notar public. Certificarea notarială certifică faptul că semnătura traducătorului este autentică și că acesta deține o autorizație eliberată de Ministerul Justiției.


Cum poate deveni o traducere simplă în Traducere Autorizată?

O traducere poate deveni autorizată chiar dacă aceasta nu a fost făcută de către un traducător autorizat, doar dacă documentul sau textul în sine a fost revizuit și verificat de către un traducător autorizat, care în urma corectării și verificării documentului, îl vizează prin stampilarea și semnarea acestuia.


În cât timp este gata?

 • În funcție de programul si disponibilitatea notarilor dar și în funcție de timpul necesare deplasării curierului nostru la / de la notar, legalizarea semnăturii traducătorului de către notar poate fi gata in aceeași zi( 1-2 ore) sau a doua zi. Deasemnea trebuie să mai luați in calcul și timpul pentru pregătirea și verificarea traducerii.
 • Traducerea autorizată a unui act tipizat este gata în maxim 1 zi lucrătoare de la momentul efectuării plații.

Servicii incluse în prețul traducerii autorizate

 • Traducerea documentului de către un traducător autorizat de către Ministerul Justiției din România
 • Consiliere gratuită
 • Pregătirea tuturor actelor pentru traducerea autorizată
 • Autorizarea traducerii pentru un exemplar(aplicarea semnăturii și a ștampilei traducătorului)

Servicii incluse în prețul traducerii legalizate

 • Toate serviciile traducerii autorizate
 • Consiliere gratuită
 • Pregătirea tuturor actelor pentru legalizare
 • Legalizarea traducerii
 • Timpul si serviciile curierului care se deplasează la și de la notar