Home Phone Custom

Acte auto necesare pe teritoriul Turciei

Din categoria “mi-am luat lumea-n cap”, la modul elegant si incantator de ravasitor, putem spune ca un city-break catre o destinatie modern-orientala cum este Turcia este un lucru de neocolit de pe lista lucrurilor de facut dintr-o viata de om, si tanar, si linistit, si nelinistit.

fa8f4ea562c305aac1636c8752562023

Asa ca, daca ai hotarat o descalecare in aceste tinuturi pline de miresme care mai de care mai ademenitoare, si vrei sa o strabati, in lung, dar mai ales in lat, si la picior, dar mai lejer si mai putin obositor cu masina, iata ca ai nevoie sa stii cateva detalii de o mare importanta pentru autoritatile locale.

Daca masina pe care o conduci nu este proprietate personala, dupa cum reiese din talonul vehiculului, pentru a putea trece mai departe in vama turca ai nevoie de o procura de folosire a automobilului pe teritoriul Turciei din partea persoanei care detine legal masina. Ea trebuie sa fie tradusa in limba turca de catre un traducator autorizat si apoi legalizata fie la Consulatul Turciei, fie la un notar si apostilata cu Apostila de la Haga.

Pentru masinile inchiriate este suficient sa ai contractul de inchiriere tradus in limba turca, legalizat si apostilat pentru ca vamesii turci sa iti zambeasca amabil si sa nu iti faca probleme la intrarea in tara lor natala.

Alte lucruri bune de stiut pentru excursia prin Turcia cu masina sunt si taxele pentru poduri si autostrazi care se platesc numai in mod automat, prin intermediul a doua sisteme numite OGS si HGS (acesta din urma este cel des folosit si consta intr-un timbru autocolant ce este citit de catre portile de taxare special marcate, si se achizitioneaza de la orice oficiu postal de pe teritoriul tarii).

Permisul de conducere auto romanesc este valabil si acolo, insa pentru perioade mai lungi de sedere este necesara detinerea unui permis de conducere international.

f4b1960b1e00a6c633d7d2aad7ddef621

Asadar, daca ai hotarat datele locatiei si ale plecarii, te asteptam la noi pentru traducerea autorizata in limba turca si apostilarea procurii auto.

Mai ai nevoie de pasaport, permisul de conducere si chef de savurat cele o mie si una de nopti.

Sürüş keyfini !

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.