Home Phone Custom

Traduceri autorizate

Dragi cititori din toate colțurile lumii,

Treaba stă în felul următor sub umbrela colorată a traducerilor: există o sumedenie de documente, texte și articole ce pot fi traduse în și din sute de limbi ale lumii. Cine lucrează cu aceste texte are însă și anumite reglementări care trebuiesc respectate.

Există mai multe feluri de traduceri: traduceri simple, în care noi o să-ți traducem despre merele din grădina Anei sau despre minunata vacanță de la bunici, mai există traduceri legalizate, în cadrul cărora ne vom duce frumușel la notar pentru ștampilă și pentru a-ți certifica autenticitatea competențelor traducătorilor noștri, însă mai există sub acest curcubeu și traduceri autorizate.

Despre ele o să purtăm o scurtă discuție astăzi.

Traducerile autorizate sunt ca mesele de prânz în restaurantele de lux. Știi că sunt bune și ai toată încrederea, însă până nu le vezi recomandate de un specialist, nu te apropii de ele. N-au nevoie de ștampilă de la notar, n-au nevoie nici măcar de semnătura unui astfel de funcționar, dar nici nu scapă așa de simplu.

Traducerile autorizate sunt acelea încropite cu drag și cu multă multă muncă de către un traducător autorizat de Ministerul Justiției. Îți dai seama cu câtă autoritate se învăluie documentul tău? Tocmai de aceea, puțini sunt profesioniștii care într-adevăr au agățată în cui, pe lângă vechimea cea prăfuită și roasă de timp și clienți mulțumiți, minunata autorizație de traducător oferită de Ministerul Justiției.

Traducerile autorizate pot zburda nebune prin lume și fără a fi realizate de un traducător autorizat, dar în acest caz este mai necesar ca aerul să fie revizuite și aprobate de un asemenea personaj în funcție. Dacă nu, treaba nu-i bună!

Doar o traducere autorizată, realizată de un traducător autorizat sau revizuită și aprobată de unul, poate fi apoi legalizată și poate primi premiu o ștampilă nou nouță de la cabinetul notarial.

Deci, aveți grijă ce traduceți și pe unde. Noi, la Translexical, vă spunem că nu-i de șagă cu asemenea acte. N-ați vrea să stați pe la uși cu hârtiile în mână și să nu le puteți folosi decât pe post de șervețele, nu? Pentru a evita asemenea situații, adresați-vă unui specialist!

E simplu, tocmai ați citit un articol realizat de unul dintre ei!   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.