Home Phone Custom

Grecia este ideala pentru petrecerea vacantei: cultura, traditii, atractii turistice.

Romanii au o noua destinatie de vacanta preferata: Grecia. Din ce in ce mai multi dintre compatriotii nostri aleg sa isi petreaca concediul in aceasta tara captivanta care are un litoral de peste 13000 km la 3 mari: Marea Egee, Marea Ionica si Marea Mediterana. Avand zeci de insule din care turistul poate alege, plaje albe cu nisip fin, istorie si cultura fascinante, locuri unde se pot admira laolalta atat muntele cat si marea, locuitori primitori si prietenosi, Grecia nu duce lipsa de vizitatori dornici sa o descopere.traducere limba greaca
Limba greaca este o limba straveche, datand de aproximativ 4000 de ani, iar de-a lungul timpului au existat o varietate de dialecte ale sale. Limba greaca moderna sau neogreaca este vorbita de aproximativ 14 milioane de persoane din Grecia si din Cipru. Are un alfabet propriu si este considerata o limba de cult, fiind limba filozofiei, a literaturii clasice si a primelor traduceri ale Bibliei. Cele 24 de litere ale celui mai vechi alfabet din lume (din secolul al VIII-lea i. H) sunt faimoase in toata lumea pentru ca sunt folosite in notatiile din matematica si fizica.
Iata cateva informatii/curiozitati menite a va face mai usoara sederea in vechea Elada: intre orele 14 si 17 are loc “siesta mediteraneana”, iar magazinele si institutiile sunt inchise; detectoarele radar sunt strict interzise, iar pedepsele pentru incalcarea acestei reguli sunt usturatoare; grecii fac cu mana in semn de “la revedere” cu palma stransa, iar gestul de a-ti arata palma cu degetele intinse este considerat o insulta; in Grecia ziua onomastica este mai importanta decat ziua de nastere; majoritatea caselor sunt nefinisate la exterior pe motiv ca atunci cand va fi nevoie de inca o camera se continua constructia; principalele ingrediente in bucataria traditionala greaca sunt carnea de capra si de oaie, insa foarte populare sunt si preparatele din peste. Este bine de stiut ca in Grecia iarna este aproape inexistenta si chiar si in lunile de primavara temperatura coboara rar sub 20 de grade in timpul zilei.
Sunt multe atractii turistice in Grecia: de la capitala Atena (orasul care nu doarme niciodata) pana la muntele Athos (unde accesul este permis exclusiv barbatilor) sunt extrem de multe locuri si lucruri minunate care trebuie vizitate. Se spune ca orice turist odata ajuns in Grecia se va intoarce.
Daca doriti sa calatoriti in aceast tara fascinanta, sunt anumite aspecte in privinta carora societatea noastra va poate sprijini. De exemplu, in cazul in care decideti sa calatoriti cu autoturismul personal va putem ajuta cu traducerea, legalizarea si apostilarea documentelor. Daca doriti sa il luati in vacanta si pe nepotul dumneavoastra minor trebuie sa stiti ca veti avea nevoie de o procura notariala tradusa si legalizata , caz in care deasemenea va putem oferi asistenta. Iar daca pe acest taram miraculos veti descoperi dragostea alaturi de un cetatean grec, ne putem ocupa de traducerea si legalizarea din limba greaca in limba romana (sau viceversa) a tuturor documentelor necesare in vederea casatoriei dumneavoastra.
Biroul de traduceri TRANSLEXICAL ofera servicii profesionale de traduceri autorizate si traduceri legalizate in limba greaca precum si in multe alte limbi straine.
Oferim servicii de traduceri autorizate, traduceri legalizate, interpretariat si apostile. Ne puteti contacta la office@translexical. ro sau la telefon 0724 168 359.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.