Home Phone Custom

Totul devine mai usor cand poti sa-i vorbesti computerului

Ce ati zice daca v-ati aseza in fata calculatorului si in loc sa incepeti sa scrieti un text, l-ati dicta?
Sau atunci cand doriti sa intrati pe facebook de pe tableta sau de pe smartphone in loc sa tastati, doar sa rostiti o instructiune de genul: “Acceseaza facebook!”? Acest lucru este posibil de cativa ani buni prin intermediul softurilor de recunoastere a vocii. Este foarte simplu: instalati un astfel de software in calculator si totul vine de la sine. Este ca un robotel invizibil care face treaba in locul dumneavoastra. Cu siguranta ati auzit de : Siri (Apple) sau Dragon (Nuance Software).
Foarte multe persoane folosesc astfel de programe in munca lor. Am intalnit traducatori profesionisti care executa traduceri legalizate si care prefera sa dicteze softului textul decat sa il scrie singuri. Spun ca este mult mai comod, mai rapid si pot verifica mai usor calitatea traducerii. Prin comenzi de genul: “Apeleaz-o pe mama!” sau “Posteaza urmatorul mesaj pe facebook…” sau “Trimite SMS lui..cu textul…” programele de acest gen ne ajuta sa ne eficientizam timpul si ne concentram eforturile spre lucrurile mai dificile.
Inca la inceput pe piata, aceste programe sunt intr-o evolutie continua. Ne intrebam oare ce ne rezerva viitorul in acest domeniu. Probabil ca peste cateva decenii vor deveni realitate scenarile din filmele SF in care robotii ne aduc micul dejun la pat sau fac piata in locul nostru. Este uimitor cat de repede avanseaza inovatia in domeniul tehnologiei. Asa cum acum 15 ani faceam cunostinta cu primul meu computer si nu imi puteam imagina sa pot purta o conversatie video in timp real cu cei dragi aflati in mai multe colturi ale lumii nici acum nu imi pot imagina ca peste 15 ani (sau mai putin) tastatura unui calculator va fi optionala si totusi aceasta este directia in care ne indreptam.
SC TRANSLEXICAL SRL – birou de traduceriatt, poate deveni oricand partenerul dumneavoastra de incredere pentru servicii de traduceri legalizate sau traduceri autorizate! De asemenea oferim si servicii de apostilare a traducerilor. Pentru informatii suplimentare sunati-ne la 0724 168 359 sau scrieti-ne la office@translexical.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.