Home Phone Custom

Microsoft pregateste lansarea Skype Translator

traduceri online
skype

Skype este un software gratuit, ce permite utilizatorilor sa trimita mesaje instant, sa efectueze apeluri video si vocale , iar contra cost ofera si serviciul de telefonie prin Internet. Cu peste 300 de milioane de utilizatori conectati in fiecare luna si mai mult de 2 miliarde de minute de conversatie zilnic, acesta este unul dintre cele mai folosite softuri in domeniu. In prezent Skype faciliteaza comunicarea intre persoane din diferite colturi ale lumii, insa Microsoft (detinatorul Skype) planuieste sa elimine barierele lingvistice prin lansarea Skype Translator.
Este vorba de posibilitatea ca o conversatie intre 2 persoane care vorbesc limbi diferite sa fie tradusa in timp real. Fiecare utilizator va putea vorbi in limba sa nativa, iar interlocutorul va primi traducerea audio a mesajului; de asemenea, pe ecranul interlocutorului va fi afisat instant textul tradus.  “Vrem sa eliminam barierele lingvistice inca din momentul in care incepem sa vorbim”, a declarat Satya Nadella, CEO Microsoft.

In cadrul unei prezentari a serviciului, Singh Pall – Corporate Vice President Skype si Lync a purtat o conversatie cu o colega din Germania. Demonstratia a fost facuta pentru combinatia de limbi engleza-germana si germana-engleza.  Potrivit vorbitorilor de limba germana din public, software-ul a functionat destul de bine, insa nu perfect.

Skype Translator reprezinta rezultatul muncii si al cercetarilor de peste 10 ani derulate de echipa de traducatori a Microsoft.  La inceput serviciul va functiona pentru un numar limitat de limbi, insa dezvoltatorii isi propun sa adauge progresiv din ce in ce mai multe limbi straine.

Nadella a anuntat ca Skype Translator va fi disponibil de la sfarsitul anului 2014 si ca este posibil ca serviciul acesta sa fie contra-cost.

Este greu de crezut ca in viitorul apropiat inovatiile de acest gen vor substitui traducerile executate de traducatori profesionisti.  Probabil ca nivelul calitativ al traducerii va fi unul destul de slab la fel ca in cazul  celorlalte programe de traducere deja existente.  Nu vor putea fi considerate traduceri autorizate si implicit, pe baza lor nu vom putea face traduceri  legalizate sau apostilari. La nivelul tehnologiei din prezent, piata serviciilor de traduceri nu este amenintata; un calculator nu poate intelege, iar traducerea unui  text neinteles este de cele mai multe ori fara sens.

SC TRANSLEXICAL SRL – birou de traduceri, poate deveni oricand partenerul dumneavoastra de incredere pentru servicii de traduceri legalizate sau traduceri autorizate! De asemenea oferim si servicii de apostilare a traducerilor. Pentru informatii suplimentare sunati-ne la 0724 168 359 sau scrieti-ne la office@translexical.ro.

Fotocredit: net4tech.net

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.