Home Phone Custom

Limba rusa este mai melodioasa astazi.

Nu putem sa trecem cu vederea importanta zilei de 12 iunie pentru rusii din intreaga lume: este Ziua Nationala a Rusiei. In aceasta zi, in anul 1990 Rusia si-a declarat in mod oficial suveranitatea, dupa destramarea URSS.  In Piata Rosie din Moscova au loc spectacole si parade, iar presedintele Vladimir Putin inmaneaza premiile de stat oamenilor de stiinta si cultura.limba rusa

Rusia este cea mai intinsa tara din lume ocupand mai mult de a opta parte din suprafata locuita a globului.  In ciuda dimensiunilor impresionante tara se afla pe locul opt in lume din punct de vedere al numarului de locuitori. Aflata pe doua continente, Europa si Asia, Federatia Rusa are mai multe granite decat oricare alta tara din lume si un litoral foarte extins care ii permite accesul la toate marile lumii. In Muntii Caucaz  gasim cel mai inalt varf muntos din Europa: Muntele Elbrus, 5633 m, iar Muntii Ural care se intind de la nord la sud impart in mod conventional Eurasia in doua continente, cel European si cel Asiatic. Rusia este cea mai rece tara din lume avand o temperature medie anuala de −5,5 °C. Limba oficiala a statului este limba rusa si are statut oficial la ONU si in alte organizatii internationale. Limba rusa este vorbita de aproximativ 167 milioane de oameni ca limba materna, dintre care 147 de milioane locuiesc in Rusia. Scrierea se face in alfabetul chirilic, iar aproximativ 6% dintre europeni vorbesc limba rusa  intr-o anumita masura.

Daca planuiti sa explorati Rusia, nu veti regreta! Este un taram care starneste deopotriva atractie, fascinatie si mister. Veti descoperi orase ultramoderne, sate pierdute in stepa, muzee impresionante, istorie, cultura, femei a caror frumusete va va tulbura si salbaticia naturii nestricata inca de mana omului. Daca ajungeti in Rusia trebuie sa vizitati Catedrala Sfantul Vasile din Moscova, faimoasa pentru arhitectura deosebita, Muzeul Hermitage din Sankt Petersburg, care gazduieste peste 3 milioane de articole de arta din intreaga lume,  Kremlinul , “citadela ruseasca” din Piata Rosie, Lacul Baikal, cel mai adanc , cel mai mare si cel mai vechi lac din lume, Muntele Elbrus, Valea Gheizerelor , Catedrala Sfanta Sofia din Novgorad, Suzdal-orasul manastirilor sau insula Kizhi celebra pentru incredibilul sau muzeu in aer liber.

Biroul de traduceri TRANSLEXICAL colaboreaza cu traducatori si interpreti experimentati de limba rusa, oferind clientilor sai servicii de traduceri autorizate, traduceri legalizate si interpretariat.  Oferim servicii de traduceri autorizate, traduceri legalizate, interpretariat si apostile. Ne puteti contacta la office@translexical. ro sau la telefon 0724 168 359/0771 331 634.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.