Home Phone Custom

Feliz Aniversário Portugal!

Astazi, 10 iunie Portugalia, tara aflata in extremitatea vestica Europei isi celebreaza ziua nationala. Portughezii din intreaga lume celebreaza independenta de stat, precum si ziua poetului national Luis Vaz de Camoes.portugheza

Portugalia este o tara superba, invecinata numai cu Spania si Oceanul Atlantic, avand o traditie bogata in domeniul calatoriilor pe mare si al descoperirilor geografice. Portugalia este departe de a fi o tara omogena din punct de vedere lingvistic, etnic si religios. Limba portugheza este vorbita în întreaga tara, existând doar orasul Miranda de Douro în care este recunoscut dilectul Asturian ca si o limba co-oficiala. Daca doriti sa va relaxati si sa savurati putina istorie intr-un climat mediteranean foarte placut, Portugalia reprezinta o alegere excelenta. Dupa parearea mea prima atractie turistica a acestei tari o reprezinta limba portugheza, al carei accent si intonatii m-au fascinat intotdeauna. De origine latina, limba portugheza este a treia cea mai vorbita limba europeana din lume si reprezinta limba materna a aproximativ 200 de milioane de oameni. In Portugalia se poate comunica cu usurinta si in limba engleza, limba franceza si limba spaniola.

Iata cateva curiozitati menite sa va trezeasca interesul si pofta de a vizita aceasta tara extrem de frumoasa si de primitoare:

  • Portugalia este o destinatie de top pentru golf, tenis, pescuit, windsurfing si schi nautic.
  • Fado, muzica soul a acestei tari, sarbatorile de la tara cu traditii folclorice vechi de secole, degustarile de vinuri si bucate delicioase din peste reprezinta embleme ale poporului portughez ademenind foarte multi turisti straini.
  • La 5 km de Lisabona se afla cel mai mare oceanariu din Europa. Acesta ofera si o superba priveliste de sus a raului Tagus.
  • Fiecare regiune a Portugaliei are propriile mancaruri traditionale, preparate de obicei din carne şi fructe de mare. Bucataria portugheza este faimoasa si prin cele o suta de moduri în care poate fi gatit codul.
  • Festivitati dedicate celor trei sfinti cunoscuti sub numele de „ Santos Populares ” (sfintii populari) au loc in toata Portugalia in cursul lunii iunie a fiecarui an.
  • Cel mai obisnuit desert este budinca de orez (arroz doce) cu aroma de scorțisoara.

Biroul de traduceri TRANSLEXICAL colaboreaza cu traducatori si interpreti experimentati de limba portugheza, oferind clientilor sai servicii de traduceri autorizate, traduceri legalizate si interpretariat.  Oferim servicii de traduceri autorizate, traduceri legalizate, interpretariat si apostile. Ne puteti contacta la office@translexical. ro sau la telefon 0724 168 359/0771 331 634.
portugheza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.