Home Phone Custom

Cum pleci peste hotare cu un autoturism ce nu-ți aparține?

Cu mașina-n țări străine…

E ziua în care… îmi scot bobeta din parcare și voi pleca în depărtare… afară din țară. Astăzi e ziua în care povestim despre cum putem să luăm bumba din garajul unui prieten și să facem brrruummm până la vecinii noștri din Europa.

Cu alte cuvinte, cum pleci peste hotare cu un autoturism ce nu-ți aparține?

Circulă vorba prin sat că este neapărat să ai contract de comodat sau măcar împuternicire la notariat. Ei bine, ce să vezi, conform Direcției de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei și conform Poliției de Frontieră nu ai nevoie de niciun document din cele două.

Conform punctului de vedere exprimat clar de către autorități, atunci când te-ai pricopsit cu trocariciul prietenului tău și vrei să pleci în marea aventură a vieții tale peste hotare, nu ai nevoie decât de:

-Permis de conducere – al tău și nu al prietenului, ca să fim mai specifici 🙂

-Asigurarea de răspundere civilă auto

-Certificatul de înmatriculare a bobetei (cu tot cu viză de inspecție tehnică periodică)

În afară de acestea, mai ai nevoie de încă un mic detaliu: banii de benzină. 🙂

Nu ne crezi?

„La ieșirea din țară sunt aplicabile condițiile privind admiterea vehiculelor în circulație pe drumurile publice, statuate de O.U.G. 195/2002 și Convenția asupra circulației rutiere, care  stabilesc că autoturismele aflate în circulația intenațională trebuie sa fie înmatriculate, asigurate pentru răspunderea civilă corespunzatoare din punct de vedere tehnic, iar conducătorul auto  trebuie să dețină un permis de conducere valabil, corespunzator categoriei respective de vehicul

Singurica problemuță e cu a nostră Moldoviță! Ca să treci în Rep. Moldova s-ar putea să te trezești totuși că ești întrebat la graniță de o niscaiva procură la notariat. Acolo e cu tronc. Nu-i ca la noi. Acolo nu se aplică nebunia din UE. Așadar, pentru a te plimba la frații noștri e bine să ai asupra ta și o procură la notariat, cum că ești împuternicit să conduci acea mașină.

De asemenea, dacă vei călători în țări non – UE (inclusiv Turcia) vei avea nevoie de aceeași procură, doar că de această dată în limba țării de origine. Aici intervenim noi! Efectuăm traduceri de procură Turcia și legalizare la Ambasada Turciei.

Nu suntem noi în măsură să-ți eliberăm procura, însă ți-o traducem de nu te vezi! Dacă vrei să vizitezi țari non – UE cu mașina vecinilor, Translexical te așteaptă!

La cerere, ne ocupăm și de redactarea împuternicirii de ieșire cu autoturismul in țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.