Home Phone Custom

Halloween sau Noaptea Tuturor Sfintilor

O sarbatoare foarte populara in tari ca Irlanda, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Noua Zeelanda sau Australia, Halloweenul sau sarbatoarea spiritelor coborate pe pamant, este asteptata tot anul de catre cei ce inca mai tin traditiile legate de aceasta sarbatoare si cred in superstitiile sale.

Numele sau provine din limba engleza, de la expresia All Hallows’ Even, fiind numele sarbatorii crestine a tuturor sfintilor, asociata tarilor unde predomina crestinismul occidental-catolic si protestant.

La origini, Halloweenul a fost un festival al celtilor ce credeau ca in fiecare an la 1 noiembrie spiritele celor morti coboara in spatiul material pentru a-I vizita pe cei dragi, insa acum sarbatoarea tuturor sfintilor a capat si alte conotatii. O alta legenda cunoscuta este atribuita acestei date este cea a irlandezului Jack ce a reusit sa pacaleasca diavolul in timpul vietii. Stradania sa insa nu i-a adus un loc in rai, fiindu-i refuzata si intrarea in iad. Se spune ca de atunci el rataceste prin lume cu un felinar facut dintr-un dovleac scobit in care tine un carbune aprins pentru a pacali spiritele rele, sperand a-si castiga astfel biletul de intrare in rai.

Halloween background 2

Aceasta sarbatoare a mortilor, Halloween este considerata o sarbatoare pagana, ea fiind sustinuta de cei care cred in supersitiile atribuite acesteia.  O superstitie importanta o reprezinta dovlecii sculptati si luminati inauntru de o lumanare, pentru a lumina calea celor mai prietenoase spirite, ele fiind folosite o singura data, in caz contrar aducand ghinion. O alta traditie a acestei sarbatori si cel mai renumit obicei totodata este “Trick or Treat”, adica “Ne dati ori nu ne dati”, practicat de copiii din Statele Unite ale Americii si din Marea Britanie, care pregatesc farse celor care nu se indura sa le ofere ceva in aceasta seara. Este un obicei cu origini in Anglia, unde se credea ca mancarea oferita celor saraci in aceasta zi, ii va face pe acestia sa se roage pentru sufletele celor morti din familia celui ce da.

In Romania, aceasta sarbatoare este atribuita zilei de 30 noiembrie,  in care se sarbatoreste Sfantul Andrei. Este considerata o noapte magica in care lupii capata puteri nebanuite, ritualurile de dragoste au sorti de izbanda si sufletele ratacite umbla prin lume.

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

SC TRANSLEXICAL SRL – birou de traduceri, poate deveni oricand partenerul dumneavoastra de incredere pentru servicii de traduceri legalizate sau traduceri autorizate! De asemenea oferim si servicii de apostilare a traducerilor. Pentru informatii suplimentare sunati-ne la 0724 168 359 sau scrieti-ne la office@translexical.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.