Home Phone Custom

Declarația pentru ieșirea din țară a copilului

Astăzi a venit timpul să pălăvrăgim despre un subiect de maxim interes pentru noi și pentru cei aflați peste hotare, ce doresc să-și aducă prichindelul într-o vacanță specială, în familie, pe meleaguri străine.

De cele mai multe ori se regăsesc în această situație părinții plecați ce doresc să-și aducă copilul lângă ei, însă, de asemenea, există și părinți ce vor să-și trimită copilul din țară pentru a participa la diverse activități, cu ocazia unui eveniment școlar sau din alte motive, însoțit de o altă persoană majoră.

De cele mai multe ori când vine vorba de astfel de situații apare un mic impediment: ce facem cu prichindelul? Cum îl putem lăsa să plece peste hotar însoțit de o terță persoană majoră?

Noi, la Translexical, am găsit de cuviință să-ți explicăm un pic cum îl poți înveseli pe cel micuț cu o vacanță și cum îl poți lăsa liber să exploreze noi începuturi pe teren străin.

Pentru a-l putea îmbarca pe micuț în aventura vieții lui, ai nevoie de un act oficial, o declarație pentru ieșirea din țară a copilului sau altfel spus procura pentru copilul minor. Căci aici discutăm despre cei mai mici dintre cei mici, drăgălașii noștri pitici.

Aceștia pot părăsi țara fără să fie însoțiți de părinți doar în baza unui act oficial, o procură făcută la notar sau la consulat, în străinătate. Pentru a reuși să faceți această procură aveți nevoie de următoarele documente:

– Act de identitate al părintelui sau părinților (după caz) ce își dau acordul ca mititelul să părăsească țara însoțit de o terță persoană majoră.

– Datele de identificare ale însoțitorului.

– Certificatul de naștere al micuțului și/sau pașaportul.

Această declarație trebuie să surprindă extrem de clar motivul călătoriei, statul în care urmează să călătorească micuțul, perioada în care se va desfășura călătoria, acordul părintelui sau părinților pentru ca însoțitorul să preia copilul, ruta urmată până la destinație și, cel mai important, trebuie precizat dacă prichindelul are de gând să poposească pe meleaguri străine, situație în care este necesar să specificăm cui va fi încredințat și trebuie să confirmăm datele de identificare ale acestei persoane.

Toate acestea sunt chestiuni administrative ce le puteți reglementa doar prin intermediul unui specialist. Noi, la Translexical îți stăm la dispoziție însă pentru situații limită, atunci când aceste documente le vei realiza la consulatul din străinătate și vei avea nevoie de traducerea lor sau pentru traducerea (și/sau legalizarea + apostilarea) respectivei declarații de ieșire din țară.

De abia așteptăm să-ți ajutăm prichindelul să ajungă unde ți-ai propus. Trimite-ne detaliile și noi te îndrumăm și te ajutăm cu efectuarea și traducerea tuturor actelor necesare, respectând toate aspectele legale aflate în vigoare la momentul actual.

Traduceri cu drag,

Echipa Translexical!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.