Home Phone Custom

De ce sa platesc un traducator?

Este o intrebare pe care majoritatea celor care au avut de tradus un text, o lucrare stiintifica sau diverse documente si-a pus-o. Cu siguranta cei care vor incerca sa faca o traducere onlinegoogle translate fara ajutorul unei persoane specializate (traducator), doar prin intermediul programelor de traducere (de genul GOOGLE TRANSLATE) va ramane dezamagit de rezultat. Acest lucru se intampla deoarece „traducerile” inca reprezinta un domeniu in care soft-ul nu poate inlocui munca oamenilor. Fiecare fraza, cuvant, expresie trebuie trecute prin filtrul gandirii umane. Un traducator este capabil sa dea sens cuvintelor, sa construiasca fraze relevante, sa interpreteze in mod corect diverse expresii specifice diferitor limbi. Un soft de traduceri stie doar sa traduca mot-a-mot, fara a verifica corectitudinea, coerenta si continuitatea textului. De exemplu expresia „To stay in someone’s ribs” este tradusa de Google Translate: „Pentru a rămâne în coaste cuiva”, corect fiind „A enerva pe cineva”. Un alt exemplu: in spaniola expresia „Esta en casa de la chingada” este tradusa de Google Translate „Acest lucru acasa catea” in realitate insemnand „Este foarte departe”. Putem continua la nesfarsit exemplele, dar va puteti oricand convinge singuri daca incercati sa traduceti un text cu ajutorul unui astfel de soft.
De asemenea, intr-o traducere se comit foarte multe greseli de ortografie sau mai rau, se traduc gresit diversi termeni specifici din domeniul medical, juridic, economic, existand pericolul interpretarii gresite a unui diagnostic sau a unui document, iar nimeni nu isi poate asuma raspunderea pentru calitatea traducerii respective. Traducatorii nostri realizeaza traduceri autorizate intr-un mod profesionist, ei fiind autorizati de catre Ministerul Justitiei si direct raspunzatori pentru corectitudinea traducerii efectuate.
Erorile de traducere va pot pune intr-o postura rusinoasa iar uneori pot fi foarte costisitoare pentru afacerea dumneavoastra. Prin angajarea unei agentii de traduceri care sa va ofere servicii profesionale de traduceri veti economisi o multime de bani, timp si resurse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.