Home Phone Custom

Ce caută românii pe Sfântul Google?

După lungi și lungi suspine a venit vremea să ne întrebăm: Ce caută dom’le românii pe Sfântul Google?

Bineînțeles, nu suntem atât de elitiști încât să abordăm căutarea de top a anului 2015, anume Keyword-ul minune: Florin Salam. Ne-am mulțumit cu firimituri mai mici și l-am întrebat pe fratele mai mic al lui Goagăl, pe Goagăl Trends. Ăsta e un drăcușor ce înregistrează el tot ce se urmărește pe motorul de căutare.

Ce credeți că am găsit? Se poartă manelele. Avem căutări ce încearcă să nimerească diverse versete de laudă pentru băieții de cartier și pentru damele gonflabilo-tunate. Vedem astfel, fără mirare, căutări precum: „m-am născut să fiu valoare”, “cine-i Nelson Mondialu” și alte asemenea delicatețuri.

Românii se și distrează în timpul liber, așa încât avem un termen foarte căutat cu privire la jocuri. Românii caută, conform Google Trends, răspunsuri la pixwords. Cei care au fost mai îndrăzneți și probabil cu o clasă a 9-a în plus față de restul, au întrebat Google-ul despre festivalul Untold.

Să nu ne speriem totuși. Imediat spre a veni în completarea unor lucruri atât de nesemnificative, românii s-au interesat numaidecât cine e Andrei Versace, că doar dacă nu-i un model de urmat, regele fițelor nu mai e rege.

Nici Dacian Cioloș nu s-a lăsat mai prejos decât fițosul. A ocupat și el un loc corespunzător în topul căutărilor aferente pe Google. Dar dacă tot vorbim despre personalități, românii și-au pus întrebarea cine este Izabela? Cum, nu știți de Izabela? Nu ați fost la ziua ei? Înseamnă că nu sunteți români.

Simona Halep și Elena Udrea au fost și ele cercetate spre plăcerea vinovată a vânătorilor de blonde. De asemenea, de un loc frumos în căutări s-a bucurat regretatul Vadim Tudor. Măcar acum îl caută lumea!

Și ca să nu zicem că românii n-au cultură cinematografică, pe locul 2 în topul numelor de filme căutate se află capodopera Fifty Shades of Grey. Mă tem că fetele ce au căutat respectiva romanță au fost totuși prea puțintele și bărbații și-au arătat latura maimuțoidă încă o dată uitându-se la ce le place lor cel mai mult: mașini. Tocmai de aceea, locul 1 numai 1 la filme de la Jupânu’ este Fast and  Furious 7.

Cam asta ar fi fost treaba cu prăduitorii de pe Google în anul ce a trecut. Până la finalul lui 2016 vă urăm căutări cu spor și să aveți grijă de corpurile voastre. Noi nu avem grijă decât de traducerile voastre.

P.S. Chiar dacă nu suntem în topul căutărilor pe Goagăl, să știți că noi chiar știm să traducem și să livrăm lucruri faine către oameni faini. Caută-ne și te vei convinge singurel!

Traduceri cu umor!

Echipa Translexical

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.