Home Phone Custom

1 Mai Muncitoresc

Daca anul acesta v-ați hotărât să vă cinstiți de 1 mai muncitoresc ca oameni declarați și împământați în câmpul muncii trecând în revista de la sud la nordul litoralului românesc toate cherhanalele restaurantele cu stele Michelin, vă anunțăm cu mândrie că avem un trimis special în Vama Veche. Pentru ca nu își putea lăsa la greu clienții cu proiecte urgente de traduceri și interpretariat, unul dintre managerii noștri de proiect (Alex) și-a propus o descălecare la malul mării. Astfel, începând cu data de 1 mai și până la sfarșitul weekendului, va transmite de la fața locului, printre hamsii prăjiți în ulei și kilograme de mămăligă pregătite pentru turiștii așteptați pe litoral.

1 Mai Muncitoresc

De ce? Pentru că cei mai mulți turiști vin acolo pentru relaxare și trândăveală, insă cum socoteala de acasă nu se pupă cu cea de pe malul bălții, există și câteva situații mai puțin lipsite de rușine atunci când vine vorba de comunicare verbală, sau chiar și scrisă, după caz (vezi acele persoane “vesele” ce nu își mai “găsesc” cuvintele în fața unor declarații la sediul local al Poliției). Desigur, el este pregătit și pentru turiștii străini ce își doresc din tot sufletul un borș de hamsii și o porție de midii în sos de vin cu leuștean, însă nu reușesc să se adune suficient de mult pentru a stâlci în mod deloc simpatic limba română. La capitolul băuturi, considerăm că toată lumea se descurcă. Adică, presupunem, deși nu băgăm mâna în foc, că toată lumea în aceste zile are suficientă imaginație pentru a improviza cereri în căsătorie unei blonde sau brune, rece, acidulată, și câteodată cu diferite arome citrice.

Pentru aceia ce și-au uitat măsura acasă, dar și actele cine știe pe unde, si au nevoie de declarații traduse, Alex, cel mai sprinten manager de proiect din aceste zile bahice, promite că va fi gura de oxigen a celor aflați în imposibilitatea de a vorbi pentru ei înșiși. Acestea fiind spuse,

Hasta la vista, baby!

PS: Pentru cei aflați în nevoie, îl veți recunoaște usor, pe plajă, alături de o bere rece (fără alcool) și un bebe de 2 ani și 4 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.