Home Phone Custom

Putem invata o limba straina cu ajutorul muzicii

Invatarea unei limbi straine poate fi dificila pentru unele persoane care au inclinatii reduse in acest domeniu. Recent, s-a demonstrat ca muzica este o metoda excelenta pentru imbunatatirea abilitatii de memorare a unor cuvinte si fraze provenind din alte limbi.

Incepatorii pot asculta cantece pentru copii, un instrument foarte bun pentru practicarea vocabularului. In aceste cantece se utilizeaza cuvinte comune utile si expresii simple precum si o multime de repetitii care ajuta la fixarea lor in memoria persoanei. Pentru cei mai avansati se recomanda ascultarea unor headphonesmelodii moderne ce contin elemente de argou si diverse expresii specifice. Acestea pot fi de folos in invatarea modalitatii de constructie a frazelor sau folosirea cuvintelor in contexte diferite. Este o modalitate subtila, amuzanta si distractiva de invatare a unor reguli gramaticale precum conjugarile verbelor, de exemplu.

S-a demonstrat ca metoda de invatare a limbilor straine prin intermediul muzicii aduce rezultate remarcabile, motiv pentru care a ajuns sa fie adoptata de tot mai multi educatori pentru predarea cursurilor de limbi straine copiilor. Invatarea unei limbi straine de catre un copil nu este un lucru tocmai usor de realizat mai ales daca micutul este prescolar si nu stie sa citeasca. Pentru a nu plictisi copilul, lucru care duce la scaderea atentiei si a concentrarii, invatatul unei limbi straine trebuie sa fie distractiv. Prin intermediul cantecelelor, indeosebi a clipurilor muzicale pentru copii, capacitatea de momorare a copilului va fi mult mai mare pentru ca informatia va intra in creierul acestuia atat pe calea auditiva cat si prin cea vizuala. O alta conexiune intre limbaj si muzica este aceea ca ambele au legatura cu versurile si rima. Acestea il incurajeaza pe copil sa devina constient de cuvinte si de sonoritatea lor, ca o dezvoltare a abilitatilor lor literare.

In concluzie sfatul nostru este: Ascultati muzica! Versurile melodiilor in limba pe care vreti sa o invatati sau sa o aprofundati sunt o metoda placuta prin care puteti retine cuvinte, dar si constructii frazale sau expresii informale care va ajuta sa aveti un discurs mai natural. Pe langa divertisment, va veti alege si cu informatii lingvistice, fara mari eforturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.